032 402-919 info.ipf@unze.ba

06.12.2023. godine, po prvi put je obiježen Dan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici. Naučno-nastavno vijeće je na svojoj sedmoj redovnoj sjednici 2023. godine, donijelo odluku o izboru 06.decembra kao zvaničnog Dana Fakulteta, jer je na ovaj datum davne 1993. godine započelo održavanje nastave na tadašnjoj Islamskoj pedagoškoj akademiji.

Svečanoj akademiji su, između ostalih, prisustvovali i predstavnici Rijaseta IZ u BiH, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, Rektor Univerziteta, Muftija zenički, dekani i dekanese fakulteta, završenici prve generacije IPA, nastavnici i saradnici, te studenti.

Dodijeljene su Plakete Fakulteta za zasluge u doprinosu razvoja Fakutleta i njegovog uganda u zemlji i inostranstvu prof.dr. Šefiku Kurdiću i prof.dr. Mensuru Valjevcu. Također, Zahvalnica za dugogodišnji uspješan, kontinuiran rad je dodijeljena uvaženoj Esmi Hodžić, šefici Studenske službe IPF-a.

Akademiju su svojim programom obogatili i članovi studentskog hora. Prije same svečane akademije je održan i susret alumnista prve generacije Islamske pedagoške akademije sa dekanom, prof.dr. Muharemom Adilovićem. Ovom prilikom, svim našim nastavnicima, saradnicima, osoblju, studentima želimo sretan Dan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici!

 

en_USEN