032 402-919 info.ipf@unze.ba

U petak, 26.05.2023. godine, studenti Odsjeka za socijalnu pedagogiju i Odsjeka za inkluzivnu edukaciju, su boravili u edukativnoj studijskoj posjeti zavodima za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin i Bakovići u Fojnici.

Osnovni cilj posjete je bio upoznavanje studenata sa različitim oblicima rada sa djecom, mladima i odraslim osobama sa intelektualnim i višestrukim teškoćama, i psihičkim oboljenjima, u institucionalnom i vaninstitucionalnom zbrinjavanju, odnosno konceptu života uz podršku zajednice. Sam način rada, oblici njege, zaštite, tretmana i rehabilitacije, izazovi sa kojima se suočavaju, konstrukciju svakodnevnice i druge relevantne informacije, studentima su predstavili članovi stručnog tima oba zavoda: socijalni radnici, psiholozi, pedagozi, edukatori-rehabilitatori i drugi.

U pratnji studenata su bili i nastavnici i saradnici Fakulteta, i to prof.dr. Edina Vejo, doc.dr. Azemina Maglić, v.asist.mr.sc. Emina Šarić-Krajišnik i v.asist.mr.Mirsada Bulut-Huseljić.

Zahvaljujemo se na prilici da učimo, na razmjeni iskustava, spremnosti za saradnju i radujemo se nekim budućim zajedničkim druženjima i projektima.

en_USEN