032 402-919 info.ipf@unze.ba

Tokom proteklih nekoliko dana, u periodu od 23.04. do 27.04.2023. godine, delegacija ispred Univerziteta u Zenici među kojom je bila i predstavnica Islamskog pedagoškog fakulteta, v.asist.mr.sc. Emina Šarić-Krajišnik, boravila je u Republici Srbiji, tačnije u gradovima na području Sandžaka.
Promovišući studijske programe Univerziteta u Zenici, kao i uslove studiranja i pogodnosti za državljane sa tog područja, te grad Zenicu kao pogodno mjesto za studentski život, posjetili su sljedeće srednje škole: Gimnaziju, Ekonomsku, Medicinsku, Tehničku školu, Školu za dizajn tekstila i kože, te žensku medresu u Novom Pazaru, zatim Gimnaziju, Tehničku školu i  žensku medresu u Tutinu, Gimnaziju i Tehičku školu u Sjenici, te medresu Bakije hanume u Prijepolju.

Ovom posjetom poželjeli smo dobrodošlicu svima onima koji požele studirati u Bosni i Hercegovini, a posebno u Zenici, te ukazali na spremnost za saradnju i gostoprimstvo kakvim smo i sami bili dočekani.
Posebno se zahvaljujemo prof. Enveru Ujkanoviću koji je bio naš domaćin tokom ovih posjeta, na izdvojenom vremenu i posvećenosti gostima sa Univerziteta u Zenici.
en_USEN