032 402-919 info.ipf@unze.ba
U petak, 10.02.2023. godine, za nastavno i drugo osoblje Islamskog pedagoškog fakulteta je bila upriličena svečana posjeta i obilazak novih prostorija fakulteta.
Tom prilikom upoznati su sa prostornim i tehničkim mogućnostima, rasporedom učionica i profesorskih kabineta, te administrativnim dijelom zgrade na tri sprata kroz dva aneksa.
Nakon obilaska, zajedno sa dekanom prof. dr. Muharemom Adilovićem, prisutnim upsolenicima obratio se i muftija zenički dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević, te rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusuf Duraković, koji su iskazali zadovoljstvo i podršku razvoju Fakulteta, ali i prilici za razvoj Univerziteta kroz korištenje novih prostornih kapaciteta.
Nova zgrada Islamskog pedagoškog fakulteta, koja se nalazi na Bilimišću, okružena je parking prostorom, vanjskim igralištima, a na četiri sprata pozicionirano je 21 učionica, kabineti nastavnog osoblja, administrativni dio u kojem se nalazi Studentska služba, finansije, sekretarijat, sala za NNV i dekanat, kao i biblioteka sa čitaonicom, zatim fiskulturna sala i sala za zajedničku nastavu, amfiteatar, a studentima je na raspolaganju i posebna učionica za sastanke Vijeća studenata i studentske aktivnosti. Naravno, kao i do sada, posebna prostorija je namjenski mesdžid, a nastava će se realizovati većinskim dijelom u prijepodnevnim satima.
Svim našim uposlenicima, vanjskim saradnicima i studentima želimo uspješan ljetni semestar koji, inšallah, započinjemo u novim prostorijama.
en_USEN