032 402-919 info.ipf@unze.ba

U okviru zvanične posjete Muftijstvu zeničkom, 2. decembra 2020. godine, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović boravio je u radnoj posjeti Islamskom pedagoškom fakulteta Univerziteta u Zenici.
U delegaciji s reisu-l-ulemom Kavazovićem bili su direktor Uprave za vjerske poslove Ismail ef. Smajlović, predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku prof. Seid Eminović, te muftija zenički doc. dr. hfz. Mevludina ef. Dizdarević sa svojim saradnicima.
Domaćini na Fakultetu bili su dekan Fakulteta prof. dr. Muharem Adilović, prodekan za naučnoistraživački rad prof. dr. Izet Pehlić, predsjedavajući Vijeća Fakulteta prof. dr. Šefik Kurdić, šef Odsjeka za islamsku vjeronauku prof. dr. hfz. Safvet Halilović i sekretar Fakulteta Hasan Mucić.
Dekan prof. dr. Muharem Adilović je izrazio dobrodošlicu i kratko predstavio rad Fakulteta u uvjetima pandemije korona virusa, te ukazao na osnovne izazove sa kojima se Fakultet suočava u svom djelovanju. Prodekan za naučnoistraživački rad prof. dr. Izet Pehlić je upoznao goste sa rezultatima naučnoistraživačkog djelovanja na Fakultetu, dok su predsjedavajući NNV-a prof. dr. Šefik Kurdić i šef Odsjeka za islamsku vjeronauku prof.dr. Safvet Halilović prezentirali rad Fakulteta iz svojih nadležnosti te ukazali na značajne rezultate postignute u proteklom periodu.
Na radnom sastanku su se obratili i muftija zenički doc. dr. hfz. Mevludina ef. Dizdarević, direktor Uprave za vjerske poslove Ismail ef. Smajlović, predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku prof. Seid Eminović.
Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović je u svom obraćanju istakao posebni značaj Fakulteta za Islamsku zajednicu i bosanskohercegovačko društvo općenito. Izrazio je svoje zadovoljstvo ukupnim razvojem Fakulteta i projektima kojima je nosilac Fakultet te posebno pohvalio način organizacije nastavnog procesa na Fakultetu u uslovima pandemije virusa Covid-19. Također, uvaženi Reisu-l-ulema iskazao je zainteresiranost za potrebe našeg Fakulteta i iskazao namjeru još snažnije podrške Rijaseta Islamke zajednice našoj ustanovi.

Izražavamo iskrene izraze zahvalnosti našem reisu-l-ulemi i njegovim saradnicima na posjeti našem Fakultetu uz molbu Uzvišenom za svakim dobrom. Amin!

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN