032 402-919 info.ipf@unze.ba

Danas je na Univerzitetu u Zenici održan „Diplomatic hour“. Nj. E. Nicolu Minasija, ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini ugostio je prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici zajedno sa prorektorom za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta, prof.dr.sc. Malikom Čabaravdićem, koordinatorom za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, gospođom Amrom Muslić-Halilović, prof. i ECTS koordinatorom, Mirzom Oručem, višim asistentom. Nakon, prijema u Kabinetu Rektora, Nj. E.  Nicola Minasi je na  Ekonomskom fakultetu razgovarao sa studentima Univerziteta u Zenici na temu „Italy &Bosnia and Herzegovina, bilateral relations and promotion of social initiatives in B&H”

„Cilj ovih aktivnosti jeste da nastojimo dovesti nekoliko ambasadora pojedinih zemalja s kojima naš univerzitet ima dobru saradnju, kao i da ti ambasadori predstave zemlju iz koje dolaze, kulturu tih zemalja, te neke od projekata koje te zemlje implementiraju, kako u svojim zemljama tako i u Bosni i Hercegovini. Velika nam je čast i zadovoljstvo da ovaj projekat  i ove aktivnosti započinjemo gostovanjem  NJ.E. ambasadora Repulike Italije, gospodina Nicole Minasija. Sa ambasadom Republike Italije imamo odlične odnose i nekoliko zajedničkih projekata.“ , kazao je danas prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici.

Nj. E. Nicola Minasi poručio je studentima: „da je za Ambasadu Italije ključna saradnja sa mladima u Bosni i Hercegovini, te da želi ponuditi saradnju i prilike za posao u Bosni i Hercegovini. Italija je drugi po veličini i značaju trgovački partner Bosne i Hercegovine, te  je također istakao  da se zajedničkim snagama može postići mnogo. Osim toga, historijski, kulturni i sociološki odnosi  su duboki i želimo ih nastaviti u budućnosti.“

Ambasador je u prigodnom predavanju i razgovoru sa studentima ukazao na prilike koje se mladim ljudima i studentima pružaju kroz apliciranje na različite stipendije i projekte, kao i povezivanjem sa unijama i asocijacijama studenata kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Italiji, te na značaj aktivizma i uključivanja mladih u život zajednice i države.

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN