032 402-919 info.ipf@unze.ba

Dana, 21.11. 2019. godine, Islamski pedagoški fakultet i Odsjek za arapski jezik i književnost ugostili su visoku delegaciju iz Saudijske Arabije koju je predvodio Direktor Kulturnog centa Kralj Fahd iz Sarajeva  dr. Muhammed Alu al-Šejh sa svojim najbližim saradnicima.

Članovi ove delegacije su bili prof.dr. Mahmud Ismail Salih, direktor Nacionalnog centa Kralj Abdullah bin Abdulaziz za arapski jezik iz Rijada i dr. Bader bin Nasir al-Džabar, dekan postdiplomskih studija na Univerzitetu al-Imam Muhamed bin Su'ud.

Po dolasku na fakultet i obilska radnih prostorija, održan je zvanični sastanak delegacije sa menadžmentom fakulteta i članovima Katedre za orijentalne jezike i književnost. Ovom prilikom, dekan fakulteta prof.dr. Muharem Adilović je cinjene goste upoznao za radom fakulteta i svim studijskim odsjecima nakon čega je prof.dr. Mejra Softić, šef Odsjeka za arapski jezik i književnost, govorila o ovom odsjeku, postignutim rezultatima u njegovom radu kao i svim poteškoćama i potrebama sa kojima se profesori i studenti sa ovog odsjeka suočavaju u izučavanju arapskog jezika. Dogovoreni su konkretni modeli uspostave saradnje između Nacionalnog centra i Odsjeka, a uz posredovanje Kulturnog centa Kralj Fahd iz Sarajeva.

Nakon radnog  sastanka,  prof.dr. Mahmud Ismail Salih je za studente i profesore održao predavanje na temu Savremene metode u poučavanju jezika, a zatim je predstavljena i knjiga Arapski jezik u Bosni i Hercegovini čiji su autori orijentalisti arabisti i profesori arapskog jezika iz BiH. Knjiga je štampana u Rijadu, pod pokroviteljstvom Nacionalnog centra za arapski jezik.

Članovi delegacije su Odsjeku za arapski jezik i književnost poklonili vrijednu i savremenu literaturu u oblasti metodike nastave arapskog jezika.

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN