032 402-919 info.ipf@unze.ba

Poštovane kolege studenti, poštovane kolege profesori,
U ovoj akademskoj godini 2019/2020. počinje sa realizacijom po drugi put doktorski studij na Odsjeku za islamsku vjeronauku i prvi put doktorski studij na Odsjeku za socijalnu pedagogiju i Odsjeku za predškolski odgoj i obrazovanje. Doktorski studiji koncipirani su u skladu sa savremenim standardima visokog obrazovanja u Evropi, te dio su nastojanja da doktorandi i Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici, svojim istraživačkim i metodološkim kompetentnostima, postanu dio evropskog akademskog prostora razmjene znanstvenoistraživačkih uvida. Doktorski studij za islamsku vjeronauku predstavlja spoj bazičnih islamskih disciplina uz snažno nastojanje da one ostvare hrabar i interaktivan govor sa savremenošću.

Doktorski studij na Odsjeku za socijalnu pedagogiju i Odsjeku za predškolski odgoj i obrazovanje konvergira sa fluktuacijom savremenih i učinkovitih spoznaja u ovom području u zemljama gdje postoji tradicija izučavanja Socijalne pedagogije i Predškolske pedagogije.

Ono što čini svojevrstan neopipljivi resurs naše institucije i njenog doktorskog studija jeste potpuna posvećenost nastavnika i saradnika uspjehu studija i podršci studentima. Očekujemo da će poštovane kolege studenti prepoznati mogućnosti koje im otvara ovaj doktorski studij, a da će kolege profesori koji komuniciraju s potencijalnim studentima prepoznati i afirmirati ovaj koncept.

Šef Odjeka za islamsku vjeronauku
Prof.dr. Safvet Halilović

Šef Odsjeka za socijalnu pedagogiju
Prof.dr. Edina Vejo

Šef odsjeka za predškolski odgoj i obrazovanje
Prof.dr. Anela Hasangić

DEKAN
Prof.dr. Muharem Adilović

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN