032 402-919 info.ipf@unze.ba

U velikoj sali Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici u ponedjeljak, 26. 08. 2019. godine, izvršena je svečana primopredaja dužnosti dekana Islamskog pedagoškog fakulteta. Novi dekan Islamskog pedagoškog fakulteta je prof. dr. Muharem Adilović, koji je dužnost preuzeo od dosadašnjeg dekana hfz. prof. dr. Halila Mehtića.

Svečanosti primopredaje prisustvovale su zvanice iz Rijaseta Islamske zajednice, Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Zenici te saradnici i prijatelji Fakulteta.

Prisutnima su se prigodnim govorima obratili dosadašnji dekan prof. dr. Halil Mehtić, rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Damir Kukić, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, te dekan prof.dr. Muharem Adilović koji je u svom obraćanju između ostalog kazao:

„…Islamski pedagoški fakultet sa preko 4 000 do sada upisanih studenata na svatri ciklusa studija, od toga preko 600 aktivnih studenata u aktuelnoj akademskoj godini, sa pet studijskih odsjeka, trideset stalno uposlenih i preko šezdeset spoljnih saradnika predstavlja značajan resurs kako Islamske zajednice tako i lokalne zajednice na nivou Kantona.

Sve ono što jeste Islamski pedagoški fakultet u Zenici je zasluga čestitog i predanog kolektiva profesora, asistenata, ali i pomoćnih službi, na čelu sa mojih prethodnicima dr. Nusretom Isanovićem, dr. Šukrijom Ramićem, dr. Zuhdijom Adilovićem, dr. Halilom Mehtićem, svima njima, a posebno prof.dr. Halilu Mehtiću, se zahvaljujem na njihovom predanom radu i molim dragog Boga da ih obilato nagradi za njihov trud. Preuzeti dužnost dekana nakon izuzetno uspješnih mojih prethodnika  za mene  predstavlja ogromnu čast, ali i veliku odgovornost da nastavimo kontinuirani razvoj Fakulteta s ciljem postizanja što boljih rezultata.

Islamski pedagoški fakultet je kroz svoju historiju bio avangarda novim akademskim i naučno-istraživačkim projektima, siguran sam da naš Fakultet ima i intelektualni i iskustveni kapacitet, ali i moralnu obavezu, da inicira nove ideje i nove naučno-istraživačke projekte u cilju unapređenja kompletne društvene zajednice, a posebno akademske zajednice Univerziteta u Zenici. Cilj nam je da Fakultet učinimo dodatno vidljivim, kako u lokalnoj zajednici tako i šire, u evropskom obrazovnom prostoru. Razumijevajući prirodu depopulacijskih trendova, aktualnih migracijskih kretanja i općeg društveno-političkog konteksta, uložit ćemo maksimalan trud na razvoju sistema „učenja na daljinu“ kako bi Fakultet približili potencijalnim studentima sa prostora cijele Evrope…“

Koristimo priliku da se u ime kolektiva IPF-a zahvalimo dosadašnjem dekanu dr. Mehtiću na njegovom nesebičnom zalaganju za dobrobit Fakulteta. Molimo Allaha,dž.š., da ga nagradi Svojom nagradom. Amin!

Novom dekanu želimo puno uspjeha u realizaciji zacrtanih projekata Fakulteta uz molbu Allahu dž.š. da ga pomogne u njegovom poslu. Amin!

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN