032 402-919 info.ipf@unze.ba

Danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta u Zenici upriličeno potpisivanje Sporazuma o ostvarivanju akademskih prava i obaveza Islamskog pedagoškog fakulteta u sastavu Univerziteta u Zenici. Sporazum su potpisali prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u prisustvu dr.sc. Mevludina Dizdarevića, muftije zeničkog, prof.dr.sc. Enesa Hašića, prorektora za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici, kao i predstavnika Islamskog pedagoškog fakulteta.

Ovim Sporazuzmom je u okviru akademskih principa i u okviru postojećeg formalno-pravnog okvira omogućeno da Islamski pedagoški fakultet nastavi svoje aktivnosti na principima ravnopravnosti sa ostalim članicama Univerziteta u Zenici. Ono što je vrlo bitno jeste će Fakultet zadržati svoj poseban status u smislu da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovoini osnivač Fakulteta., kazao je prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici.

Potpisivanje ovog Sporazuma je samo jedan dodatni dio Ugovora o položaju i djelovanju Islamskog pedagoškog fakulteta u sastavu Univerziteta u Zenici kojeg su prošle godine potpisali premijer Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Miralem Galijašević i reisul-ulema dr.Husein ef. Kavazović. Islamski pedagoški fakultet je od samog osnivanja Univerziteta u Zenici igrao aktivnu ulogu i na osnovu godina osnivanja, mi smo treća članica Univerziteta, odmah poslije Metalurško-tehnološkog i Mašinskog fakulteta, kazao je prof.dr.sc. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta. Također, Dekan je istakao da Islamski pedagoški fakultet ima pet studijskih programa, preko 600 studenata, tri doktorska studija i četiri magistarska studija, te se ovom prilikom zahvalio rektoru i  Univerzitetu u Zenici na dosadašnjoj saradnji.

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN