032 402-919 info.ipf@unze.ba

U četvrtak 14. februara u prvoj radnoj posjeti Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici boravila je delegacija  Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH na čelu sa   direktorom prof.dr.  Dževadom Hodžićem i  šefom Odjela za visoko obrazovanjem dr. Ekremom Tucakovićem.

Delegaciju Uprave  primio je  i zaželio dobrodošlicu dekan Fakulteta prof.dr. Halil Mehtić i prodekan za nastavu doc.dr. Menusr Valjevac. 
Na sastanku su bili prisutni  i šefovi odsjeka  koji su direktora Hodžića upoznali sa hronologijom razvoja odsjeka i dosadašnjim rezultatima.
Direktor Uprave prof.dr. Dževad Hodžić istakao je da je ovo  njegova prva radna posjeta obrazovnim ustanova, od kako je imenovan za direktora,a kojim  želi da se upozna sa uslovima rada i problemima sa kojim se one susreću u svakodnevnom radu. 
Čestitao je menadžmentu Fakulteta, koji i pored teških uslova, uspjeva da ostvaruje misiju  obrazovnih ustanova Islamske zajednice u BiH i svake godine postiže značajne rezultate u odgoju i obrazovanju mladih.  Takođe ga raduje  činjenica da su studenti koji diplomiraju na ovom Fakultetu, jedni od najboljih na Univerzitetu i da su dobro prihvaćeni od strane društva. 
 Pozvao je profesore da se uključe u aktivnosti Uprave  koji se tiču organizovanja međunarodnih konferencija i da predlože konkretne projekte na koji bi način Uprava mogla pomoći kvalitetnijem radu Fakulteta.
Na kraju posjete dekan Fakulteta zahvalio se direktoru prof.dr Dževadu Hodžiću i izrazio nadu u nastavak dobre i uspješne saradnje sa Upravom, koja je i do sada uvijek izlazila u susret zahtjevima Fakulteta.

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN