032 402-919 info.ipf@unze.ba

Vijeća studenata Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici, proteklog vikenda, posjetili su Ahmiće gdje su polaznicima mekteba uz učenje određenih sura i pokoju ilahiju podijelili prigodne paketiće koje su, bitno je napomenuti, finansirali iz vlastitog fonda.

Nakon druženja sa mališanima, uputili su se prema spomen sobi gdje im je o zločinu nad Bošnjacima od strane paravojnih jedinica HVO govorio mjesni imam Mahir efendija.

Između ostalog, Mahir efendija se zahvalio studentima uz poruku da mubarek dane koji su pred njima ispune učenjem dove koje predstavljaju naš štit, odbranu i snagu.

Sasvim običan dan za djecu Ahmića studenti su se potrudili učiniti posebnim.

“Vodeći se principima islama koji nam govore o činjenju dobra, brizi za svoju braću i sestre odlučili smo se obradovati djecu Ahmića prigodnim paketićima. Namjera nam je također bila saznati historiju Ahmića, kako bismo to znanje prihvatili i tako ne dopustili da nam se isto ponovi. Posebno nam je drago što smo ovaj vid akcije finansirali iz ličnih sredstava opet svjedočeći pravilo islama o tome da onaj kojem je povjerenje, u našem slučaju novčano ukazano ima obavezu to i opravdati.  Bitno je istaknuti da već za mjesec april planiramo zajedno sa horom našeg fakulteta posjetiti istočnu Bosnu, izvesti prigodan program i obradovati djecu u tom području naše zemlje prigodnim paketićima”, istakli su studenti Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice.

Kako ističu, posebnu zahvalu upućuju Mahiru efendiji, na gostoprimstvu i izdvojenom vremenu.

Preuzeto sa: http://tntportal.ba

 

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN