032 402-919 info.ipf@unze.ba

Na ovogodišnjoj manifestaciji “Susreti Islamskih fakulteta”, koja se od 28. do 30. aprila održala u Novom Pazaru, studenti Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice, ostvarili su zapažene rezultate.

Naime, Unija studenata Islamskih fakulteta sastavljena od članova sa četiri fakulteta: Islamski pedagoški fakultet Zenica, Fakultet islamskih nauka Sarajevo, Islamski pedagoški fakultet Bihać i Fakultet za islamske studije Novi Pazar i ove godine uspješno je organizovala trodnevne Edukativno – sportske susrete studenata, s ciljem razmjene mišljenja, znanja i sportskog umjeća.

Prvog dana susreta, u edukativnom dijelu, glavna tema koju su učesnici obrađivali bila je: Genocidi nad Bosnjacima u kontinuitetu, s naglaskom na činjenicu da je na ovim prostorima osim Srebrenice, počinjeno ukupno 10 genocida.

Nedjelja je bila rezervisana za sport i rekreaciju, pa su studenti Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice pokazali zavidno umijeće u sportskim aktivnostima i osvojili su zlatnu medalju. Bitno je naglasiti da su svi gosti iz Bihaća, Sarajeva i Zenice u Novom Pazaru dočekani i tretirani kao da su domaćinima najbliža rodbina, te da je cjelokupna organizacija bila na visokom nivou.

Studenti iz Zenice nisu otišli da bi u Pazaru osvojili medalju, nego da bi tamo ostavili svoje srce, što su na kraju i učinili. O divnim uspomenama na Sandžak, jedinstvu i slozi studenata Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice, te o novim prijateljima i lijepim trenucima provedenim s njima, najbolje svjedoči status jedne od učesnica ovogodišnje manifestacije “Susreti studenata Islamskih fakulteta”, Amine Bećirović, koji prenosimo u cjelosti:

“Pričali su nam priču o kralju i njegovim sinovima,o snopovima drveta koje je razdvojio i svakom dao po jednu. Pričali su je nekada davno,a ostala je urezana u mislima duboko. A jučer smo mi ispričali našu. Priču u kojoj je zajedništvo pobijedilo pojedinca, u kojoj je iskrenost bila vodilja.
Podijelili smo uloge. Ravnopravne i jednake. Uloge Čovjeka. Da uvijek budemo sve što jesmo. Da budemo prijatelji,da dijelimo sreću, bol i sve što život daje.
Nismo očekivali nagrade,a dobili smo ih. Nagrade prelijepih riječi, iskrenih zagrljaja, suza i sjaja u očima na spomen sljedećeg susreta. Nagradu, kada smo jedni druge pogledali u oči i bez riječi rekli: “Uspjeli smo.” Emanet ponesen iz kuća, šeher Zenice je ispunjen”.

Vijeće studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN