032 402-919 info.ipf@unze.ba
Vijeće studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici na skroman način manifestacijom “Dobro došao Allahov Miljeniče”, sinoć je obilježilo dan rođenja Poslanika Muhammeda a.s.
U programu su učešće uzeli svi članovi Vijeća i pomogli da cjelokupna organizacija kao i uvijek bude na nivou, a hor IPF-a ilahijama primjerenim skupu, uljepšao je ovo hairli druženje.
Predavanje na temu Rođenje, život i djelo Poslanika Muhammeda a.s , sa posebnim akcentom na omladinu, održao je jedan od najvećih stručnjaka današnjice u ovoj oblasti, član Svjetske unije islamskih učenjaka hfz. prof. dr. Safvet Halilović.
Živopisnim i poučnim recitalima svoj doprinos manifestaciji je dala talentovana studentica Amina Bećirović, dok je na osobine Posljednjeg Božijeg Poslanika, a.s., odabranim citatima podsjetila Adisa Softić – voditeljica programa.
Posebno iznenađenje za oko 200 prisutnih gostiju bili su kurbani kojima su se na kraju manifestacije svi mogli počastiti a omogućili su ih profesori IPFa na čelu sa dekanom hfz.Halilom Mehtićem, uz svesrdnu podršku prof. Safveta Halilovića, prof. Šefika Kurdića, prof. Mensura Valjevca i prof. Mehmeda Kice, čime se dodatno doprinijelo značaju manifestacije.
“Vijeće studenata IPFa i dalje će uz Božiju pomoć nastaviti sa aktivnostima u cilju sve češćeg okupljanja omladine oko učenja, proučavanja i razmjene mišljenja, kao jedne od glavnih teza vjerovanja u Allaha dž.š”, rekao je Nedim Alić – predsjednik Vijeća studenata.

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN