032 402-919 info.ipf@unze.ba

Nakon više mjeseci priprema, snimanja i postprodukcije, objavljeno je audio izdanje „Sire – Životopisa Posljednjeg Allahovog Poslanika“. Audio izdanje obuhvata više od 13 sati zvučnog materijala koji se nalazi na kompakt disku u mp3 formatu, te je za svakog čovjeka koji želi saznati kako je živio Resulullah, s.a.v.s. vrlo praktično.

Tekst petog dopunjenog izdanja knjige „Sira – Životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika“ interpretira Saudin Dahija, prof., dok je montažu i mastering uradio Mirsad Ovčina. Dizajn omota kompakt diska uradio je akademski grafički dizajner Tarik Jesenković.
Izdavač projekta je Radio televizija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini „BIR“.
O ovome izuzetno vrijednom projektu, svoje zapažanje je izrazio i direktor RTV IZ-e u BiH „BIR“, gosp. Nedim Hrbat:
„Audio izdanja knjiga su u posljednje vrijeme i u svijetu veoma popularan format, imajući u vidu brzinu vremena i njihovu funkcionalnost. A naravno, Sira Božijeg Poslanika jeste djelo vrijedno izdavanja, sadržaj vrijedan da se prenosi i na drugačiji, ne samo klasičan način. Sira – Životopis Božijeg Poslanika autora hfz. Safveta Halilovića je jedna od popularnijih Sira u Bosni i Hercegovini, doživjela je više izdanja, a vrijedi spomenuti i da su proteklih godina organizovana takmičenja iz Sire, sa pitanjima koncipiranim upravo iz ove knjige, takmičenja u koje su bili uključeni svi nivoi Islamske zajednice. Za RTV IZ BIR je ovo jedan značajan projekat, i nadamo se da će biti značajan i za naše slušateljstvo. Ovakvih projekata će, ako Bog da, biti još.“
Planirano je da „Sira – Životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika“ bude svakodnevno predstavljeno i u programu radija BIR u nastavcima. U narednom vremenu biće upriličene i promocije u većim gradovima u Bosni i Hercegovini.
(BIR.ba)

KONTAKT

Bilmišće, Zenica 72000

Centrala: +387 (0)32 402 919

Dekanat: +387 (0)32 245 434

Studentska: +387 (0)32 243 392

Fax: +387 (0)32 402 919

info.ipf@unze.ba

 

 

LOKACIJA

Islamski pedagoški fakultet

en_USEN